Einde Twitter

Zojuist heb ik eindelijk de stekker uit mijn account bij dat sociale platform met dat vogeltje getrokken en al mijn tweets verwijderd. Twitter heeft gratis toegang tot de API verwijderd, en is daarmee minder toegankelijk geworden. Ik lees teveel dingen over onvolwassen gedrag en censuur door Elon Musk. Daarom was ik een tijdje geleden ook al overgestapt naar Mastodon. Echt belangrijk is Twitter bovendien nooit geweest voor mijn bezoekers, minder dan 1% kwam binnen via Twitter.

En het past in mijn bredere beweging naar open source software. Daar is eigenlijk ook geen ruimte voor een commercieel, gesloten platform als Twitter.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Stijn

  Same here, nu weer de halve blokkering van een nieuwe concurrerende dienst (Substack), waar halve excuses achteraan komen (Substack was twitter API’s aan het bombarderen, daardoor werd het hele domein aangemerkt al scammy/spammy, en dus tweets benadeeld).
  Dan denk ik, ja, klinkt logisch. Maar als je zo’n groot platform bent, met vergrootglas erop moet je gewoon 3x nadenken over die acties, en dat gebeurd blijkbaar niet. Dat werkt de publieke opinie erg tegen, en zo langzamerhand krijgt Twitter de schijn tegen. Een wonder dat het met Tesla / SpaceX nog niet zo is.
  Voor nu zitten die dingen teveel weg van het normale gebruik, dus verlaten veel mensen Twitter.
  Ik zie Mastodon zelf niet als alternatief though. Ik wacht af of Twitter ooit nog wat word.

 2. Leesgraag

  Wil eigenlijk ook van twitter af, maar ja. Paar maanden geleden weer zoiets, valt de stroom hier uit. Was in de hele buurt, maar uiteraard, website van de netbeheerder was onbereikbaar.
  En dan is het toch wel handig dat je op twitter kan lezen dat het een vrij grote regio betrof (groot probleem). Pas tegen de tijd dat het was opgelost, stond het dan ook op de site van de netbeheerder.
  Dus voor dit soort dingen hou ik het nog steeds aan.

Reageren is niet mogelijk.