Cursus Budgetteren bij ZuinigAan

Naast mijn eigen blogpost hier vandaag ook nog even een verwijzing naar elders. Voor het eerst in de ruim 7,5 jaar dat ik blog heb ik namelijk een gastblog geschreven.

Onlangs kondigde Aaf van ZuinigAan een cursus Budgetteren aan. Als opvolger van haar succesvolle Boodschappencursus, naar aanleiding van het commerciële gedoe van ‘sommige andere bloggers’. Vaste lezers weten dat ook Geldnerd het erg belangrijk vindt om zijn financiën bij te houden en goed te budgetteren. Ik heb dus spontaan aangeboden om ook een bijdrage te leveren.

En vandaag is er dus een schrijfsel van mijn hand verschenen bij ZuinigAan. Over de psychologie van budgetteren. Het cijferwerk is namelijk voor de meeste mensen het eenvoudige deel van budgetteren. De confrontatie met jezelf is veel lastiger.

Normaliter doe ik niet aan gastblogs, maar voor deze cursus budgetteren maak ik graag een uitzondering. Ik hoop van harte dat deze cursus ook weer veel mensen gaat helpen om hun financiën beter op orde te krijgen. Stiekem ben ik ook wel een beetje trots. ZuinigAan is toch een instituut in de wereld van de financiële bloggers. Ik volgde haar al lang voordat ik zelf begon te schrijven. Dat één van mijn schrijfsels daar mag verschijnen is voor mij toch een soort mijlpaal.

En hopelijk volgt er in elk geval nog een bijdrage van mijn hand aan de cursus. Ook die heb ik al ingeleverd bij Aaf.

Dus hup! Allemaal naar ZuinigAan om te leren budgetteren!!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Meer door minder

    Mooi!

  2. marijke

    Heb het met plezier gelezen. Vooral het feit dat budgetteren niet specifiek bezuinigen is, maar inzicht krijgen in inkomsten en uitgaven is denk ik voor veel mensen een eyeopener om er toch eens mee te beginnen. Ik ben groot fan van budgetteren. Deels helpt mij dit bezuinigen, maar ik budgetteer ook gewoon leuke uitjes mee, dat is wel zo realistisch en dan doet het minder pijn in de portemonnee om daar ook geld aan uit te geven.

Reageren is niet mogelijk.