Consumeeeeeeeeeeeeren…!

De omzet van de Nederlandse detailhandel is weer aanzienlijk gegroeid, in maart met zo’n 4% ten opzichte van een jaar geleden.

Volgens het CBS zijn onze inkomens in dezelfde tijd een stukje minder gestegen. In 2016 met 1,4% en in 2017 is daar voor veel mensen nog een klein beetje bijgekomen.

Tsja. Ik zeg er maar niet teveel over. Dat heb ik eerder al gedaan.

Heb jij bijgedragen aan de omzetgroei van de Nederlandse detailhandel?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. BescheidenBeurs

  Niet, vrees ik. Elk dubbeltje wordt hier 3x omgedraaid voordat het wordt uitgegeven. We creëren een soort van kunstmatige schaarste op onze bankrekening door gelijk als het salaris binnen is het bedrag dat we volgens budget niet uitgeven over te boeken naar een aparte rekening. Aan het einde van de maand is het dan echt krap. Hierdoor is onze hele mindset t.o.v. consumeren veranderd.

  1. Geldnerd

   Ik gebruik ongeveer dezelfde aanpak. Op de dag dat mijn salaris betaald wordt vinden er automatisch een aantal boekingen plaats, waarna alleen mijn ‘zakgeld’ voor de maand overblijft. Ik heb lang geaarzeld on dat te gaan doen, maar het werkt uiteindelijk voor mij fantastisch!

 2. Team CF

  Hier nog een nee (goh, wat een verrassing). Daarintegen is dit natuurlijk wel goed nieuws voor onze (en jou) aandelen 🙂 Echt een “double edged sword”, want bij de volgende crisis gaat dit natuurlijk weer zeer doen (op verschillende manieren).

 3. Adrianne

  Hahaha, neeejjj, tis maar goed dat economische groei niet van mij afhankelijk was… Sinds 1 januari 2017 leven we met ons gezin van 4 personen vrijwillig van 50 euro per week (voor alle boodschappen, verzorgingsartikelen, babyspullen, kinderkleding, cadeautjes, haren knippen en autowassen).
  We hebben genoeg van alles wat we moeten hebben, maar geen geld over voor allerhande dingen ernaast ;)…

 4. Thea

  Ja, ik wel! Nieuwe sportkleding (na 7 jaar), cadeautjes voor de kleinkinderen down under, 1 zomerjurk en 2 t-shirts. En 36 begoniaatjes voor ‘n goed doel (speeltuinvereniging)

 5. Meer door minder

  Nee, hier geen meer meer meer.
  Al jaren tevreden met minder nog wat minder en minst.
  Heerlijk!!!

 6. johmar

  Het enige wat ik gestimuleerd heb is de economie van mijn dochter, daar gaat het door een nul uren contract zeer regelmatig goed fout, nu verdien ik zelf ook net boven bijstands niveau, dus het komt allemaal uit mijn buffer, die ik opgebouwd heb door vooral niet te veel mee te helpen aan de omzetgroei van de detailhandel

Reageren is niet mogelijk.