Klooien met WordPress plug-ins

De Blogroll is een van mijn favoriete onderdelen van deze site. Maar de plugin die ik gebruikte (RSS Blogroll) werd al jaren niet meer onderhouden. Hij deed het nog wel, maar voldeed niet meer aan de actuele PHP-eisen. Dat gaf dus onder de motorkap heel veel foutmeldingen. Ik heb het geprobeerd met een andere plug-in (Feedzy RSS Feeds Lite), maar werd daar toch niet helemaal gelukkig van. Deze liet de gebruikersnaam zien die het bericht geplaatst had, maar niet de naam van de site.

Dit weekend ben ik zelf maar even aan de slag gegaan met de PHP-code van de oude plugin. En het lijkt erop dat het gelukt is. Ik ben dus weer terug bij mijn oude plug-in, RSS Blogroll, maar in een ‘modified by Geldnerd’ versie.

Zit jij zelf wel eens te klooien in de code van jouw website?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Eddie

  De blogfeed oogt een stuk rustiger!
  Een verbetering ?

 2. Zuinigeman

  Ik zit ook vaak dingen te veranderen op de website. Jaren geleden alleen naar via wordpress en tegenwoordig in blogger themes. WordPress vond ik makkelijker in gebruik en veel plugins.

  Maar fijn dat je die oude plugin weer goed werkend hebt gekregen.

  1. Als je WordPress makkelijker vond waarom gebruik je die nu niet dan?
   Ik heb in het verleden wel eens met Joomla gewerkt maar vond het een drama vergeleken met WordPress. Voor mijn huidige sites gebruik ik dus alleen nog maar WordPress.

   Als ik loop de klooien aan de site doe ik dat eerst in een testomgeving. Vanuit mijn webhosting portaal maak ik een kopie aan van mijn site op een subdomein (meestal test1.ontsladebaas.nl) en daar probeer ik een en ander uit. Als dat goed gaat voer ik de wijziging ook op de echte site door en verwijder ik het subdomein weer.

   1. Geldnerd

    Joomla is inderdaad ingewikkeld(er), dat heb ik ook elders in gebruik. En zelf werk ik ook altijd met een testomgeving, bij mij staat die op mijn NAS (die standaard zowel Joomla als WordPress als Drupal ondersteunt.

 3. Peter

  Ja ik klooi ook met WordPress. Maar nauwelijks in de code. Soms met een plug-in waarmee je heel makkelijk wat code kan aanpassen. Die code zoek ik dan weer op internet want zelf kan ik dat niet.
  Maar met wordpress met alle goede thema’s en page builders hoef ik zelden nog wat aan te passen in de code.

Reacties zijn gesloten.