Kerstmeuk

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Ik zal het maar bekennen, de boom staat hier al bijna twee weken. Ja inderdaad, al ruim voordat Sinterklaas het land weer ontvlucht was. En Vriendin heeft eerder ook al versieringen aangebracht op de ramen en op diverse plekken in ons huis. En <schaam>ik luister al wekenlang met veel plezier naar Sky Radio Christmas Station en andere kerst-stations en playlists</schaam>. Whamageddon had ik dus op 1 december al verloren…

De boom hier is een kunstboom. Jaren geleden gekocht in het Verre Warme Land, waar kerstbomen schreeuwend duur waren (want ingevoerd uit Verre Koude Landen) en door het klimaat binnen een paar weken alle naalden verloren. Menige familie zat tijdens de Kerstdagen tegen kale sprieten aan te kijken. Maar dat werd wel gecompenseerd met overdadige versieringen in woeste tropenkleuren met lampjes in alle soorten en maten. Wij hielden het ook daar beschaafd (wit), maar hadden op enig moment ook meer dan 300 lampjes in onze boom hangen. Dat is een stuk makkelijker geworden sinds LED is doorgebroken. We hebben het even uitgerekend, en de kunstboom is nog niet terugverdiend. Want ook die was natuurlijk extradubbelplusduur in dat Verre Warme Land. Aan dat soort dingen denk je niet als je vertrekt uit Nederland, maar het zou zeer aantrekkelijk geweest zijn om er hier eentje te kopen en mee te nemen in de verhuiscontainer.

We houden het verder allemaal een beetje minimaal, met Kerstmis. Geen ingewikkelde dingen. Maar die boom lekker lang laten staan, dat vind ik wel leuk.

Is bij jou de kerstmeuk al van zolder gehaald?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Team CF

  Toen Sinterklaas het land ik kwam op 18 November vond die kleine het super. S ‘middags begon ze kerstliedjes te zingen en bij ons staat de kerstboom dus al sinds 19 November 😉 Ook thuis zijn wij van het “u vraagt, wij draaien”.
  Moet wel zeggen dat dit de eerste keer is dat wij een kerstboom hebben! Eentje geleend van de familie, paar ballen gehaald bij de kringloop en klaar. Lichtjes hadden we al eens ergens anders gratis gekregen. Trein eromheen (voor die kleine gekocht via marktplaats voor 5 euro). Kortom, past financieel helemaal in ons straatje!

 2. financefitgirl

  Wij hebben de kerstboom het weekend na Sinterklaas gezet. Sinds ikea de actie “kerstboom voor één piek” heeft halen wij de boom daar. Een hele prima boom voor 20 euro (tot het plafond), en je krijgt er nog een giftcard bij van 19 euro. Omdat wij een “ikea huis” hebben kan die altijd wel goed besteed worden, dus voor ons een goede deal.

 3. Amanda

  Sterker nog wij hebben kerst al gevierd. De kinderen gaven aan er aan toe te zijn. We hebben eindelijk een keer een super ontspannen kerst gehad. Zonder stress maar vooral ook zonder explosies van zoontje ( hij heeft een vorm van autisme)

 4. Eddie

  De kerstboom staat er sinds 6 december. Jawel, bewust na de sint. Kerstliederen tot op heden alleen op 2 en 3 december gehoord en straks wanneer we met de kerstdagen naar de families gaan.

Reageren is niet mogelijk.