Grote-Troep-Verhuisdag

  • Berichtcategorie:Minimalisme

Het zal de meeste lezers niet ontgaan zijn, het was gisteren weer Koningsdag. Een van de dagen waarop mensen al hun oranje kledingstukken uit de kast trekken. En de dag van het oer-Hollandse fenomeen van de Vrijmarkten. Om die reden noem ik Koningsdag ook wel de Grote-Troep-Verhuisdag.

Ook Geldnerd en Vriendin hebben zich naar een Vrijmarkt hier in de buurt begeven. De rest van het jaar een bovengemiddeld dure winkelstraat, maar één dag per jaar het domein van kinderen en volwassenen achter kleedjes vol met overbodige spullen. Die ze hopen in te ruilen voor centjes. Zodat de spulletjes verhuizen van het ene huis naar het andere huis, en (niet zelden) volgend jaar weer in dezelfde straat op een ander kleedje liggen.

Nou is dat fenomeen niet echt aan mij besteed, dat moge duidelijk zijn. Ik wil geen bezittingen. En ook nu werd ik niet teleurgesteld, er was werkelijk geen enkel moment waarop ik zelfs maar in de verleiding kwam om mijn portemonnee te trekken. Vriendin was wel specifiek op zoek naar een paar dingen, maar die waren niet te vinden. Uiteindelijk is ze de boekhandel binnengestormd, en heeft ze haar (al vrij omvangrijke) collectie kookboeken nog iets verder uitgebreid.

Volgend jaar weer?

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. geld is tijd

    Ja, mooi he? In de meeste landen houden ze een militaire parade ter ere van de Koning, wij eren hem door al onze huisraad op straat te kwakken!

  2. Project Lonica

    Haha, ik woon al bijna 25 jaar in Amsterdam en ik denk dat ik al zeker 15 jaar erg mijn best doe om met Koninginnedag/Koningsdag de stad of (bij voorkeur) het land uit te zijn 😉 Het was deze keer overigens wel een erg fanatiek andere bestemming. Ik heb Koningsdag in Auschwitz doorgebracht…

Reageren is niet mogelijk.