De cloud bestaat niet…

…Het is gewoon de computer van iemand anders…

Deze uitspraak heb ik een tijdje geleden ergens gelezen, en die is blijven hangen. Op Oudjaarsdag moest Geldnerd hieraan denken toen dit bericht verscheen. Kwaadwillenden hadden toegang tot de gegevens van meer dan 250.000 klanten van IT-dienstverlener Invers, het bedrijf achter BankingTools en Kasboek. Het gaat ondermeer om namen, adressen, e-mailadressen en de IBAN-bankrekeningnummers. Met die  combinatie van gegevens kun je identiteitsdiefstal plegen. Bij niet-oplettende gebruikers kun je hiermee onterechte incasso’s uitvoeren.

Geldnerd is geen fan van de cloud. In mijn eigen privé-ICT heb ik dus een bewust beleid om er zo min mogelijk gebruik van te maken. Dat vraagt wat extra inspanning, maar iedere keer als ik dit soort berichten lees ben ik weer blij dat ik geen gebruik maak van dat soort diensten. Helemaal vermijden kun je het nauwelijks meer. Mijn bank en ikzelf zouden niet blij zijn als ik weer ‘offline’ zou gaan bankieren. Maar mijn administratie en mijn financiële gegevens staan op mijn eigen (beter dan gemiddeld) beveiligde systeem.

Gebruik jij de cloud?

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Chris

    Een NAS in de meterkast met 2 schijven in raid 1 (gespiegeld aan elkaar) De NAS heeft als back up een 1TB Dropbox account welke onmiddelijk na wijzigen bestand op de NAS een back up maakt. Sterke ww voor de router, NAS en Dropbox, bewaard in 1Password.

    Niet goedkoop, maar ruim voldoende binnen de mogelijkheden van een particulier.

    1. Ineke

      Wow, nu in het Nederlands. 😉

Reacties zijn gesloten.