Veranderingen bij Binck (2)

 • Berichtcategorie:Beleggen

Volautomatisch beleggen wordt de norm voor kleine investeerders. Met die zin begon onlangs een achtergrondartikel in het Financieel Dagblad (FD) over de opmars van beleggingsrobots. Ik word altijd heel opstandig van dat soort stellingen. Dat maak ik namelijk zelf wel uit.

Het artikel is echter vooral interessant omdat ook één van de directeuren van Binck Bank aan het woord komt. En die licht weer wat tipjes van de sluier op over de veranderingen die er aan zitten te komen. Ik schreef daar begin januari al over. Sindsdien is het erg stil gebleven. Geen snipper informatie komt er naar buiten.

Nu dus wel weer een snipper, met dank aan de ‘zendingswerker’ van Binck. Er komt inderdaad een nieuw beleggingsplatform. Ik ga er van uit dat dat betekent dat het platform van moedermaatschappij Saxo Bank bij Binck naar binnen geschoven wordt. Het artikel praat vooral over de voorkant van het proces. Binnenkomen als klant, het bepalen van risicoprofiel en beleggingshorizon. Ervaren klanten die zelf willen handelen en voldoende belegbaar vermogen hebben komen nog steeds terecht bij de broker. Minder ervaren klanten, en klanten met minder vrij belegbaar vermogen, komen uit bij vermogensbeheer.

Rise of the Robots?

Bij vermogensbeheer wordt belegd via algoritmes en beleggingsrobots. Brrr…. Die robots bepalen aan de hand van jouw risicoprofiel, de doelen en de horizon hoe jouw de portefeuille er uit komt te zien, en past de portefeuille automatisch aan als het algoritme dat nodig vindt. Dat doe ik zelf ook. Buy-and-hold-without-a-robot….

Blijkbaar kost het allemaal wel wat meer tijd dan gedacht. In december sprak Binck nog over een migratie in de eerste helft van 2021. Nu wordt er voorzichtig gesproken over de zomer. Dat klinkt al weer iets later. Ik hoop nog steeds vooral dat er snel meer informatie beschikbaar komt.

Heb jij meer informatie over de veranderingen bij Binck?

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Mijn Virtuele Vent

  Nee ik weet niet meer. Wat ik nog wel weet was dat ik vroeger bij Alex klant was met een vergelijkbaar automatisch beleggingsproduct. Dat ging in 2014 goed fout: de beurzen stegen maar alle beheerde vermogens daalden. Toen gelijk mee gestopt. Alex overigens ook.

  1. Geldnerd

   Alex is al jaren geleden volledig geabsorbeerd door Binck. Ik ben daar ook (te laat) uitgestapt, Alex Vermogensbeheer.

 2. Bart

  Ik ben bij BinckBank vertrokken toen ze service fees gingen rekenen (zal zo rond 2017/2018 zijn geweest). Ik was eerst alleen de aankoopkosten kwijt (kocht eens per kwartaal een aandeel) en opeens kwam die service daar bij, a 40 euro per jaar. Dat was voor mij de reden om over te stappen, weg bij de dure BinckBank

 3. NN

  Als ik de site van Saxo aanklik, worden Ghostery, Privacy Badger en Adblock niet vrolijk. Als ik globaal kijk naar de tarieven van Saxo word ik niet vrolijk (excl. BTW?). Heb momenteel Binck Fundcoach, periodiek inleggen kosteloos en een fee van 0,18% op jaarbasis. Wanneer de kosten omhoog gaan, ben ik weg bij Binck.

  1. Geert

   Idem, bij Binck ook alles onder fundcoach en volledig mee eens. Simpele buy&hold op een 5tal gebieden, al tig jaar. Die 0,18% vind ik best en verder hoef ik ook geen service of tips van ze.

 4. Wo

  Beleggingsrobots: Heb dat ervaren bij LYNX. Doe het niet, als het mis gaat zoals toen, dan kost het je een vermogen. Als Saxo/Binck daar mee komt, ben ik weg. Ik raad Saxobank aan nog even goed na te denken alvorens hun eigen tools en tarieven in plaats te stellen van de bestaande BInck toolset.

Reageren is niet mogelijk.